Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nízká porodnost se týká jen malé části lidstva, hlavně Evropanů. Tedy vyspělé a v blahobytě si žijící malé části lidstva. V muslimské části světa a jinde je velmi vysoká porodnost a pohodlně doplní úbytek našeho obyvatelstva. V historii k tomu došlo mnohokrát. Například Římská říše na svém vrcholu se vyznačovala blahobytem, nízkou porodností, vysokou rozvodovostí a nárůstem homosexuality. Mnoho bohatých musžů se chlubilo že má manželku, milenku a chlapečka pro potěšení. Chybějící mladou generaci například v armádě doplňovali Germány. Nakonec tehdy primitivní Germáni je převálcovali.

Jiný příklad: Nejstarší město světa Jericho už stojí 11 000 let. Archeologové v něm rozlišují 20 kulturních vrstev. Zhruba co 500 let město dosáhlo vrcholu rozvoje, v tomto okažiku ho někdo vyvrátil a vypálil a po někajé době se zase začalo vzmáhat, by po dalším půltisíciletí zase dosáho vrcholu...

0 0
možnosti
  • Počet článků 5
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 514x
Po nocích doktorand filozofie a ve dne programátor. Zajímám se o vlivy technologií na naše myšlení, psychiku a kulturu. Občas píšu o náboženství. Mám rád Monty Python a spekulativní portrét budoucnosti v Black Mirror.